040 - 303 0777

Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek

 • vanaf 23 november 2021

Leer meer over dit specifieke onderdeel van het verkoopproces.

 • Gegeven door de beste sales-professionals van Kenneth Smit
 • Alleen te volgen ná het volgen van Vraagtechnieken in een Salesgesprek
 • Eendaagse training
Delen:
Training Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek

Over deze training

Het laatste onderdeel van een verkoopgesprek kan het belangrijkste zijn. Het kan namelijk het verschil leveren tussen een akkoord of juist niet. In deze training ga je aan de slag met dit specifieke onderdeel van het verkoopgesprek.

De argumentatiefase valt tussen de behoefteanalyse en afsluitfase in en is één van de lastigste fases van het verkoopproces. Tijdens deze training ga je aan de slag met het formuleren van de juiste argumenten, maar ook leer je wanneer je wat wel of niet moet zeggen. Met afsluittechnieken voer je de druk op voor de tegenpartij; dit kan in sommige gevallen handig zijn, terwijl het in andere gevallen de klantrelatie kan beschadigen. Het is dan ook van belang dat je je realiseert wanneer het wel of niet tijd is om afsluittechnieken te gebruiken. Deze twee specifieke onderdelen worden los aangeboden, omdat veel mensen na een algemene verkooptraining behoefte hebben aan meer diepgang op deze onderdelen. De training is geschikt voor mensen met al verkoopervaring en kan alleen gevolgd worden ná het volgen van de training Vraagtechnieken in een Salesgesprek.


De volgende onderwerpen worden in de training behandeld:

 • Timing
 • Opbouw van argumenten
 • Omgaan met weerstand
 • Afsluittechnieken


Wat levert deze training op
Na de trainingsdag weet je hoe je een hoger rendement uit je verkoopgesprekken kunt halen. Je gaat naar huis met concrete tips om hier meteen mee aan de slag te gaan.

Persoonlijke ondersteuning
Na afsluiting van de training is de trainer beschikbaar voor online persoonlijke ondersteuning. Bijvoorbeeld om praktijksituaties nog kort met elkaar te bespreken. Wel zo fijn!

Jos Jacobs
Jos Jacobs

Waarom kies je voor Kenneth Smit Direct?

 • 33 jaar ervaring
  Onze trainers hebben al decennia praktijk- en trainerservaring
 • Gemiddelde beoordeling 9,3
  Daar zijn we trots op
 • Leven lang leren
  Met onze gerenommeerde vaardigheidstrainingen is er voor ieder wat wils
 • Persoonlijk contact
  Met een individuele intake en wekelijkse begeleiding haal je het maximale uit jouw training
Hoe ziet zo'n trainingsdag er uit?

Training bij Kenneth Smit Direct

We snappen dat je razend benieuwd bent hoe zo’n training nou precies in zijn werk gaat, daar vertellen we je graag meer over. Via deze website zoek en boek je een training, die plaatsvindt op vaste, speciaal geselecteerde Kenneth Smit Direct locaties.

Voorafgaand aan de (eerste) trainingsdag
Voorafgaand aan de training ontvang je via e-mail een online intakeformulier. De trainer ontvangt deze tezamen met de intakes van jouw mededeelnemers, zodat hij op de hoogte is van jullie leerdoelen. Tevens ontvang je een inlogcode van onze Online Leeromgeving, hier vind je de agenda van de training en (eventueel) een thuisopdracht. Zo kun jij optimaal voorbereid naar de training toe.

De training
Op de trainingsdag word je om 09.30 ontvangen in de trainingsruimte. Hier ligt ons materiaal voor je klaar en ontmoet je je mededeelnemers. De groep bestaat uit maximaal 12 tot 15 personen, afhankelijk van de training. Tevens ontmoet je de trainer, die gedurende de dag met jou en de groep aan de slag gaat. De trainer zal zaken uitleggen aan de hand van theorie, en er wordt natuurlijk veel geoefend, bijvoorbeeld doordat je in groepjes gaat oefenen, doordat je met elkaar een casus bespreekt of doordat de trainer een voorbeeld laat zien. Tevens wordt de thuisopdracht besproken. Gedurende de hele dag zul je samen met de groep en de trainer aan het werk zijn.


Daarna
Aan het einde van de dag loop je met concrete handvatten, passend bij jouw leerdoelen, weer naar buiten. Naderhand belt de trainer je nog even, om te kijken of jouw leerdoelen beantwoord zijn en om te bespreken wat we verder voor jou kunnen betekenen. Je zult zien dat we langere programma’s aanbieden, maar dat onze trainingen voornamelijk uit 1 of 2 dagen bestaan. Deze losse programma’s zijn daardoor ook stapelbaar, zodat je jouw eigen, individuele pad kunt samenstellen. Bijvoorbeeld de training ‘Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek’, volg je natuurlijk pas nadat je andere salestrainingen gevolgd hebt.

Zijn er voorafgaand, tijdens of na de training nog vragen? Dan kun je bellen of mailen met onze supportafdeling. Wij staan je graag te woord.

Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
Erkend certificaat

Onze diploma's staan hoog aangeschreven bij werkgevers

Online leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Contact met je trainer

Onze trainer staat voor je klaar

Klassikale training

Leer van en met je medecursisten

Tevreden deelnemers van...

Logo
Rabobank
Abn amro logo vertikaal
Odiv
KPN
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op centraal gelegen locaties in Nederland

Calendar

Anderen bekeken ook