Group Created with Sketch.
Service en contact
Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Wij helpen je graag verder. Je kunt ons mailen of bellen.
Mijn bestelling/factuur

Kies ik een factuur met of zonder btw?

In dit artikel over btw gaan we op verschillende btw-vragen in. Heb je aanvullende vragen? Of staat je antwoord er niet bij, stuur dan een e-mail naar support@kennethsmitdirect.nl.

Btw-tarieven
Op onze website worden alle prijzen exclusief btw weergeven. Op deze manier kun je de prijzen goed vergelijken. Op verschillende producten en diensten gelden namelijk verschillende btw-tarieven. De btw-tarieven worden automatisch toegepast en weergegeven tijdens het bestelproces. In dit artikel maken we de btw-structuur inzichtelijk.

Vrijstelling

Kenneth Smit Direct is een btw-plichtig bedrijf. Sommige instanties en particulieren kunnen geen btw terugvorderen van de Belastingdienst. Voor deze groep heeft Kenneth Smit Direct de mogelijkheid om btw-vrij te bestellen en dus een factuur zonder btw te ontvangen. Echter, om de btw-vrijgestelde factuur beschikbaar te kunnen stellen zijn wij genoodzaakt een btw-vrij toeslag van 10% op de totaalfactuur in rekening te brengen.

Er gelden echter uitzonderingen op deze regel.

VRAAG: Kom ik in aanmerking voor btw-vrijstelling?

  • Kun jij of kan jouw organisatie btw terugvorderen, kies dan voor ‘Factuur met btw’. Je draagt 21% btw (of 9% bij online producten) af aan ons, deze kun je terugvorderen bij de belastingdienst.
  • Kun jij of kan jouw organisatie géén btw terugvorderen, kies dan voor ‘Factuur zonder btw’. Je betaalt een btw-vrij toeslag van 10% (bij 21% btw-producten), dit is uiteraard voordeliger dan het betalen van de volledige btw wanneer je deze niet kunt terugvorderen.

Voorbeeld btw en vrijstelling
We kunnen het verschil het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld met 21% btw.

  • Je kunt wél btw terugvorderen
    Je betaalt bij voor een training € 1.000,- 21% btw. Je kunt dit terugvorderen bij de Belastingdienst. Je netto investering is € 1000,-.
  • Je kunt géén btw terugvorderen
    Je betaalt voor een training € 1.000,- een btw-vrij toeslag van 10%. Je netto investering is € 1100,-. Dit is uiteraard goedkoper dan wanneer we je 21% btw in rekening zouden brengen, die je niet kunt terugvorderen. Je netto investering zou in dat geval € 1.210,- zijn.


VRAAG: Hoe kan ik aangeven dat ik btw-vrijstelling wil?

Zodra je gaat inschrijven of een product in je winkelmandje doet en je komt bij de laatste stap “Factuurgegevens” wordt de optie aangegeven.

Mocht het zo zijn dat je meerdere producten bestelt waar verschillende btw-tarieven voor gelden, dan zie je de verschillende bedragen altijd bij de eindafrekening. Zo heb je altijd vooraf inzicht in de kosten.