Group Created with Sketch.
Service en contact
Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Wij helpen je graag verder. Je kunt ons mailen of bellen.
NL Leert Door

Hoe boek ik een (kosteloze) opleiding met NL Leert Door?

Met de tijdelijke subsidieregeling NL Leert Door (NLLD) kunnen werknemers, werkzoekenden en zzp’ers (vanaf 18 jaar en tot de pensioengerechtigde leeftijd) tijdelijk kosteloos een training of opleiding volgen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van (nieuwe) vaardigheden of het verbreden of verdiepen van kennis.

Om gratis aan jouw training te mogen deelnemen is het van belang dat je aan de vereisten voldoet die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan jouw deelname stelt.

Let daarom op tijdens het boeken het volgende:

  • Je mag je voor maximaal 3 verschillende gesubsidieerde opleidingen inschrijven
  • Je gaat akkoord gaat met de toestemmingsverklaring NL Leert Door. De toestemmingsverklaring zorgt ervoor dat het ministerie van SZW, dat de subsidies toekent, de juiste toepassing van de subsidie door de opleider kan controleren. Tijdens het bestelproces op onze NL Leert Door-website ga je akkoord met de toestemmingsverklaring.
  • Je geeft je BSN-nummer op (dit hebben we nodig voor de subsidie-aanvraag)
  • Je stuurt ons binnen twee weken een kopie van (de voor- en achterkant) van een geldig identiteitsbewijs (op jouw naam). Gebruik de KopieID-app van de overheid om een veilige kopie van je identiteitsbewijs maken. Klik hier voor het artikel met uitleg van de Rijksoverheid
  • Je start pas met de opleiding of training wanneer je complete toelatingsdossier door ons akkoord verklaard is. Zorg dus dat je dit snel in orde maakt
  • Je verklaart dat je de opleiding zult afronden (e-learning) en dat je aanwezig bent bij eventuele Virtual Classrooms


Uiteraard worden alle gegevens zorgvuldig verwerkt en zijn deze niet zichtbaar voor derden.

De volledige voorwaarden vind je hier.

Let op! Wanneer is je inschrijving definitief?
Wij verwerken inschrijvingen op volgorde van binnenkomst. Je inschrijving is definitief als je een bevestiging hebt ontvangen van de boeking van jouw opleiding of training. Wanneer jouw inschrijving binnenkomt wanneer de training al vol zit, plaatsen we je automatisch (en met voorrang) op de wachtlijst. Je ontvangt hier uiteraard bericht van.

Zolang de voorraad strekt
De regeling NL Leert Door is op basis van een toegekend subsidiebedrag. Voor de gratis trainingen geldt: zolang de voorraad strekt. Mocht in de tussentijd de subsidie ‘op’ zijn dan kunnen wij helaas geen trainingen meer bij plannen. Mocht dit het geval zijn, dan brengen we je hiervan uiteraard zo snel mogelijk op de hoogte. We hopen op je begrip hierin.