STAP-budget

In welke aanvraagtermijn moet ik mijn subsidieaanvraag indienen?

Het aanvragen van een STAP-budget kan via het UWV STAP-portaal binnen verschillende aanvraagtermijnen, die elk 2 maanden duren. Om te weten in welke aanvraagtermijn je het STAP-budget moet aanvragen, kijk je naar de startdatum van jouw gekozen scholingstraject. Jouw training of opleiding moet starten ná 4 weken vanaf de aanvraagdatum bij het UWV en vóór 3 maanden na het einde van de aanvraagtermijn. Valt jouw training of opleiding binnen deze periode? Dan zit je goed, en kun je de aanvraag via het UWV STAP-portaal indienen.

Stap vanaf mei

Per aanvraagtermijn is één gelijk deel van het totale subsidiebedrag beschikbaar. Indien het budget van een aanvraagtermijn op is, dan kan je bij start van de volgende aanvraagtermijn opnieuw een aanvraag doen. Het is daarnaast aan te raden om niet te lang te wachten met het indienen van de aanvraag. Voor de subsidietoekenning geldt: op = op. Het zou uiteraard zonde zijn als je te laat bent en nét misgrijpt. Dien jouw subsidieaanvraag dus direct bij aanvang van de desbetreffende aanvraagtermijn in.

Voorbeeld 1

Jouw gekozen opleiding start op 12 juni 2023. Tel vier weken terug, naar jouw uiterlijke aanvraag deadline. In dit voorbeeld is dat 15 mei 2023. Je zou jouw aanvraag dan kunnen indienen in aanvraagtermijn 1 (maart - april) of 2 (mei – juni). Het advies is om jouw aanvraag direct bij aanvang van aanvraagtermijn 1 in te dienen. Mocht je bij termijn 1 onverhoopt geen goedkeuring krijgen, dan gaat je aanvraag tijdens de 2e termijn weer mee.

Voorbeeld 2

Jouw gekozen opleiding start op 12 september 2023. Tel vier weken terug, naar jouw uiterlijke aanvraag deadline. In dit voorbeeld is dat 15 augustus 2023. Je zou jouw aanvraag dan kunnen indienen in aanvraagtijdvak 2 (mei – juni) of 3 (juli – augustus). Het advies is om jouw aanvraag direct bij aanvang van de aanvraagtermijn van mei-juni in te dienen. Mocht je bij deze termijn onverhoopt geen goedkeuring krijgen, dan gaat je aanvraag tijdens de termijn van juli-augustus weer mee. In aanvraagtijdvak 1 (maart – april) kun je deze aanvraag niet indienen, want jouw gekozen opleiding start later dan 3 maanden na sluiting van deze aanvraagtermijn.