Vraagtechnieken in een Salesgesprek

 • vanaf 23 maart 2022

Leer meer over dit specifieke onderdeel van het verkoopproces. Word een kei in het helder krijgen van behoeften, één van de eerste én meest belangrijke onderdelen van het verkoopgesprek!

 • Gegeven door de beste sales-professionals van Kenneth Smit
 • Modulair met de training Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek
 • Eendaagse training
Delen:
Training Vraagtechnieken in een Salesgesprek

Over deze training

Een goed begin is het halve werk, wordt vaak gezegd. Door het helder krijgen van de behoefte, kan je daar op een later moment goed op inspelen. In deze training ga je aan de slag met dit specifieke onderdeel van het verkoopgesprek.

Deze training zoomt in op één van de eerste fases van het verkoopgesprek, dat is namelijk het onderdeel 'behoefte-inventarisatie'. Je leert de verschillende vraagtechnieken kennen én toepassen. Dit is van groot belang, vooral omdat je, als je deze fase goed doorloopt, je het jezelf gemakkelijker maakt tijdens het argumenteren en afsluiten. Vandaar dat we deze training ook in combinatie aanbieden met de training Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek. Daarnaast helpen de juiste vraagtechnieken je om de latente behoefte van de klant te vinden en vertrouwen te winnen.


De volgende onderwerpen worden in de training behandeld:

 • Latente behoefte van de klant in kaart brengen
 • Vraagtechnieken
 • Vertrouwen creëren

Deze training is modulair. Indien je de training Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek wil volgen, dan is deze training verplicht om voorafgaand te volgen. Door het volgen van beide trainingen ben je beter in staat om een voorstel neer te leggen, te onderbouwen en te beargumenteren. De modulaire opbouw van deze twee trainingen is uniek in de markt en een echte aanrader voor mensen die nieuw zijn in het salesvak.


Wat levert deze training op
Na de trainingsdag weet je beter hoe je de behoefte van de klant kunt achterhalen. Daarnaast heb je inzichtelijk welke vraagtechnieken er bestaan én wanneer je welke vraagtechniek kunt toepassen. Je gaat naar huis met concrete tips om hier meteen mee aan de slag te gaan.

Persoonlijke ondersteuning
Na afsluiting van de training is de trainer beschikbaar voor online persoonlijke ondersteuning. Bijvoorbeeld om praktijksituaties nog kort met elkaar te bespreken. Wel zo fijn!

Koen van Gorp
Koen van Gorp

Waarom kies je voor Kenneth Smit Direct?

 • 33 jaar ervaring
  Onze trainers hebben al decennia praktijk- en trainerservaring
 • Gemiddelde beoordeling 9,3
  Daar zijn we trots op
 • Leven lang leren
  Met onze gerenommeerde vaardigheidstrainingen is er voor ieder wat wils
 • Persoonlijk contact
  Met een individuele intake en wekelijkse begeleiding haal je het maximale uit jouw training
Hoe ziet zo'n trainingsdag er uit?

Training bij Kenneth Smit Direct

We snappen dat je razend benieuwd bent hoe zo’n training nou precies in zijn werk gaat, daar vertellen we je graag meer over. Via deze website zoek en boek je een training, die plaatsvindt op vaste, speciaal geselecteerde Kenneth Smit Direct locaties.

Voorafgaand aan de (eerste) trainingsdag
Voorafgaand aan de training ontvang je via e-mail een online intakeformulier. De trainer ontvangt deze tezamen met de intakes van jouw mededeelnemers, zodat hij op de hoogte is van jullie leerdoelen. Tevens ontvang je een inlogcode van onze Online Leeromgeving, hier vind je de agenda van de training en (eventueel) een thuisopdracht. Zo kun jij optimaal voorbereid naar de training toe.

De training
Op de trainingsdag word je om 09.30 ontvangen in de trainingsruimte. Hier ligt ons materiaal voor je klaar en ontmoet je je mededeelnemers. De groep bestaat uit maximaal 12 tot 15 personen, afhankelijk van de training. Tevens ontmoet je de trainer, die gedurende de dag met jou en de groep aan de slag gaat. De trainer zal zaken uitleggen aan de hand van theorie, en er wordt natuurlijk veel geoefend, bijvoorbeeld doordat je in groepjes gaat oefenen, doordat je met elkaar een casus bespreekt of doordat de trainer een voorbeeld laat zien. Tevens wordt de thuisopdracht besproken. Gedurende de hele dag ben je samen met de groep en de trainer aan het werk.


Daarna
Aan het einde van de dag loop je met concrete handvatten, passend bij jouw leerdoelen, weer naar buiten. Naderhand belt de trainer je nog even, om te kijken of jouw leerdoelen beantwoord zijn en om te bespreken wat we verder voor jou kunnen betekenen. Je zult zien dat we langere programma’s aanbieden, maar dat onze trainingen voornamelijk uit 1 of 2 dagen bestaan. Deze losse programma’s zijn daardoor ook stapelbaar, zodat je jouw eigen, individuele pad kunt samenstellen. Bijvoorbeeld de training ‘Argumenteren en Afsluiten in een Salesgesprek’, volg je natuurlijk pas nadat je andere salestrainingen gevolgd hebt.

Zijn er voorafgaand, tijdens of na de training nog vragen? Dan kun je bellen of mailen met onze supportafdeling. Wij staan je graag te woord.

Inbegrepen

Wat krijg ik bij deze training?

Je ontvangt het volgende:
Erkend certificaat

Onze diploma's staan hoog aangeschreven bij werkgevers

Online leeromgeving

Alle benodigde materialen (en/of opdrachten) vind je hier

Contact met je trainer

Onze trainer staat voor je klaar

Klassikale training

Leer van en met je medecursisten

Tevreden deelnemers van...

Logo
Rabobank
Abn amro logo vertikaal
Odiv
KPN
Startdata en locaties

Wanneer kan ik beginnen?

Start wanneer jij wilt op centraal gelegen locaties in Nederland

Calendar

Anderen bekeken ook